BEST-modellen baserer seg på in situ simulering av akuttmedisinske tilstander. Dette vil si at deltakerne simulerer i sitt vanlige miljø (som legevakt, utrykning med ambulanse etc.).
Vi anbefaler også at senarioene man øver på utvikles lokalt, slik at de tilpasses den kliniske hverdagen de enkelte møter. Dette gjør vi for at treningen skal være mest mulig realistisk og relevant, og på den måten gi et bedre læringsutbytte enn ved at treningen skjer på et simuleringssenter.
I BEST-modellen trener vi tverrfaglig. Dette gjør vi da all prehospital akuttmedisin er tverrfaglig teamarbeid. Hvem som inngår i det lokale tverrfaglige miljøet vil variere fra sted til sted, men vi anbefaler at man minst inkluderer legevaktlege, legevaktsykepleier og ambulanse på trening. Andre aktører som kan være relevant er fastleger, annet helsepersonell på legevakt eller fastlegekontor, hjemmesykepleie, personell på sykehjem, jordmor, luftambulansepersonell, AMK, brann og politi. Vi anbefaler også at de lokale fasilitatorene (instruktørene) representerer forskjellige profesjoner. Dette for å gi fasilitatorgruppen bredest mulig kompetanse og erfaring samt å sikre at programmet forankres i de respektive profesjonene.
BEST-modellen er ikke avhengig av avansert simuleringsutstyr. Vi har hatt god erfaring med å bruke levende markør i stedet for simuleringsdukker. BEST konseptet er tilgjengelig for alle, og BEST tar ikke betalt for at det brukes.