BEST-modellen ble utviklet i Norge i 1997 for å sikre en bedre behandling av hardt skadde pasienter på sykehus. BEST var i utgangspunktet forkortelse for Bedre og Systematisk Traumebehandling, men ettersom det nå trenes forskjellige team med denne modellen står BEST nå for Bedre og Systematisk Teamtrening.
Hensikten med BEST er at hele teamet som deltar i behandling av pasienten også skal delta i treningen, dette i motsetning til andre akuttmedisinske kurs hvor yrkesgruppene ofte trener hver for seg. Man ønsker å fokusere på hvordan teamet jobber sammen i tidskritiske og stressende situasjoner med fokus på samhandling, ledelse og kommunikasjon. Metoden man bruker til dette er instruktør (fasilitator) styrt rollespill (simulering), med felles refleksjon (debrief) i etterkant. Dette skiller seg fra ferdighetstrening hvor man for eksempel trener på enkelte håndgrep slik som korrekt bryst-kompresjon ved hjerte lungeredning.
I 2001 ble det laget en utgave av BEST for lokale akuttmedisinske team i distrikt, kalt Kommune- BEST. Instruktørene reiste rundt i Nordland, Troms og Finnmark og presenterte denne modellen. Alta var aktive i dette, og har også selv trent regelmessig etter denne modellen siden 2007. Våren 2016 fikk Alta-miljøet Legeforeningens kvalitetspris for primærhelsetjenesten for dette.