I BEST-modellen trener vi tverrfaglig. Dette gjør vi da all prehospital akuttmedisin er tverrfaglig teamarbeid. Hvem som inngår i det akuttmedisinske team i det lokale tverrfaglige miljøet vil variere fra sted til sted.
Med akuttmedisinske team menes de lokale helseressursene som er i beredskap og som gjør den første undersøkelsen og behandlingen ved akutt sykdom og skade.
De som vil inngå i et slikt «ad hoc» team vil variere fra sted til sted og etter hva som feiler pasienten. Naturlige deltakere i et team er lege i vakt og sykepleier fra legevakt samt ambulansetjenesten.
Teamet vil også kunne inkludere fastlege, annet helsepersonell på fastlegekontoret, hjemmesykepleie, personell ved sykehjem, lokal jordmor, luftambulansepersonell, førstehjelpere og representanter fra andre nødetater. (NOU 2015: 17 Først og fremst — Et helhetlig system for håndtering av akutte sykdommer og skader utenfor sykehus)
Et tips ved samtrening er at de lokale fasilitatorene (instruktørene) representerer forskjellige profesjoner. Dette vil gi fasilitatorgruppen bredest mulig kompetanse og erfaring samt sikre at programmet forankres i de respektive profesjonene.
Samtrening handler ikke bare om at man skal være trygg på egen kompetanse, men også at dette er lovpålagt. Allikevel, selv om både gammel og ny akuttmedisinsk forskrift sier at de akuttmedisinske aktørene må trene sammen, varierer dette fra kommune til kommune. Kommunen må se verdien av tverrfaglig trening i akuttmedisin, og velge å prioritere dette økonomisk og med personell.